Monday, September 18, 2006

Struisvogel 2

Een korte bloemlezing van de reakties in de krant op het artikel over Ashraf en Margreet.
Ongecensureerd, inclusief spelling en grammatica...
"Je weet dat als je hier ilegaal bent dat de kans er in zit dat je terug moet >En om dan een kind te verwekken is of dom of je gebruik het om zo hier te blijven en dat is chantage .Nee netjes retour"
"Waar is dez man mee bezig? Een kind op de wereld zetten terwijl hij zelf niet weet wat en hoe zijn toekomst er uit gaat zien .Daaraan kan je al zien dat hij dat heeft gedaan omzo hiet een verblijfsvergunning te krijgen .Heeft hij die een maal laat hij vrouw en kind mooi zitten is de eerste niet die zo handeld . Het advies luid dan ook hij is niet waardig om Nederlander te worden . Dus direct het land uitzettten"
"
maar goed dat ze strenger worden, mijn exman was toen ook illigaal, ben zo stom geweest om alles op alles te zetten om te trouwen, uiteindelijk verblijfsvergunning, nederlands paspoort, na 5 jaar kreeg ik een klap, meneer was met me getrouwd voor het nl paspoort, en wou zijn vrijheid terug.
laat dit een wijze les zijn voor de gene onder ons die willen trouwen met een illigaal.
na schade en schande ben ik dus wijs geworden, was dom en blind, maar goed dat de wet strenger geworden is,"
Dit zijn mensen die keurig konden sturen op wie ze verliefd werden.
Mensen die weten hoe het hoort.
Die ook weten dat iedereen die in Nederland trouwt, met een nederlandse partner, nooit gaat scheiden, want dat gaat namelijk altijd goed.
En iedereen die in Nederland een kind krijgt doet dat altijd doordacht, bewust en bijvoorbeeld nooit op een onhandig moment qua leeftijd....
Nederlanders weten altijd hoe het hoort en f*ck de rest.
Zo.
Wat ik nog het mooiste vond was de passage: "Het advies luid dan ook hij is niet waardig om Nederlander te worden..."
Deze persoon leeft onder de illussie dat hij of zij ooit om advies gevraagd is, en ook nog eens in de positie verkeert om een oordeel te vellen hierover.
Na 6 mei 2002 zijn er aanzienlijk meer deskundigen bij gekomen in dit land.
Allemaal miskende genieen en strategen.
Doorwrochte opiniemakers die als zij het voor het zeggen hadden alle problemen in deze samenleving in een handomdraai, op geheel eigen wijze en naar eigen inzicht, kunnen oplossen.
Maar niemand vraagt ze ooit naar hun mening.
Ze danken hun god op hun blote knietjes voor de zegen die Internet heet.
Ach.
Ook ik maak me immers schuldig hieraan.
Met dit medium.
Ik hoef al die brieven en fora niet te lezen, al die kwezels niet te horen op de radio .
Ik kan het ook allemaal uitzetten.
Er was ook een reactie van iemand die wel over een echt hart beschikte.
Maar die helaas ook dezelfde pijn deelde...
"ik praat uit ervaring helaas,en hoop dat ik nooit zo behandeld word als ik in een ander land ben,hier in nederland kun je beter crimineel zijn,dan mag je vanuit de gevangenis trouwen,ook al heb je je eigen vrouw en familieleden vermoord,maar je mag niet trouwen met iemand zonder papieren!! nou wat moet je hierop zeggen? het is allemaal krom en zwaar idioot,en ik hoop dat het ooit nog veranderd en reeel word,dat ze je controleren op je echte huwelijk,dat snap ik,maar hoe ze hier er mee omgaan? ik zal niet lang meer in nederland wonen,en of ik dan ook ooit nog terugkom is de vraag? als nederlander moet je nederland verlaten om bij de man van je dromen te zijn,de vader van je niet erkende kinderen,dus dat moet dan maar,kies toch voor je man,nou dus margreet ik steun je en hoop voor ons op een positief pardon!"
Ongecensureerd, inclusief spelling en grammatica, restte mij alleen nog hiermee in te stemmen...

7 comments:

Lytse said...

Om dit alles nog weer in een ander daglicht te stellen even een klein verhaaltje:

Februari 2005 kwam een ‘vriendin’ uit amerika bij ons logeren, ze leerde in die 3 weken ook mijn zwager kennen en eind juni 2005 was ze zwanger van hem. Toen is ze in augustus hals over kop bezig geweest om haar ‘zaakjes’ te regelen in amerika en in september 2005 terug in nederland haar verblijfsvergunning aangevraagd.
Sinds die tijd heeft ze niks anders gedaan dan zeiken en zeuren over dit land en de hele familie. Ze zegt zelf dat ze geen vrienden hier heeft en de enige die met haar om gaat is schoonma (uit angst hoor). De reden dat zij WEL een verblijfsvergunning heeft is dat zwager zat verdient, niemand bij de IND vraagt zich af waarom die mevrouw nou zo nodig zwanger moest raken en waarom ze zo ondankbaar dit land af zit te kraken op haar verschillende blogjes.
Inmiddels wacht ze al twee jaar (amerikanen kunnen blijkbaar niet rekenen) op haar ‘verplichte’ taalcursus en ja… dat kan wel eens moeilijk worden met een baby van 6 maanden. Het leven zuigt heel erg voor een eenzame amerikaanse op het friese platteland hoor!
Nou maar hopen dat ze mensen Ashraf op de taalcursus tegen mag komen…..

Laat Ashraf maar blijven, ik ken wel iemand anders (incl. gedeelte van de ‘schoon’familie) die ‘retour mag’!

Lytse

Strangebrew said...

aiaiai :), dat klinkt inderdaad niet zo eh...sympathiek...iets te veel geintegreerd misschien? :)
Ik ken ook een paar mensen die ik liever op een vliegtuig zou willen zetten, niet eens retour, maar dat mag je eigenlijk niet denken...so let's not go there...
En by the way: Heb je overigens al meegekregen dat NoMeansNo in december naar Groningen komt?!

Strangebrew said...

En ja, ik weet dat Groningen niet in Fryslan ligt :) maar het is wel een beetje in de buurt...

Alie said...

totaal niet geintegreerd, meer een geval van zeer ziek-in-hoofd-zijnde.
maar ik ben niet bitter hoor! hahaha ;)

Ooooooooooh, groningen, vandaag nog geweest. is maar een half uurtje rijden voor ons. spelen ze in Vera? had ik inderdaad nog niet meegekregen. enige kans dat jullie naar het noorden toekomen in december zodat we jullie kunnen trakteren op een biertje?

lytse/alie said...

das dus mijn echte naam.

iets te hyper door het goede nieuws :)

Strangebrew said...

Dat vinden wij een tof plan, van dat biertje!:)

Alie said...

Doen we! we praten voor die tijd nog wel even wat af :)