Friday, April 10, 2009

Geschiedenisles!


Ik mag op de school van mijn dochter een ochtend les gaan geven.
Het moet gaan over de tweede wereldoorlog.
En terwijl ik alvast wat dingetjes ging opzoeken, ik mag met een smartboard werken dus dat wordt een vette powerpoint!, kwam ik dit tegen...

Ik weet niet hoelang deze link het blijft doen, het is niet de meest boeiende film, maar wel een heel gaaf voorbeeld van propaganda.
Het tweede deel is oersaai, veel geschreeuw...
Maar het eerste deel heeft wel wat, en dat is meestal het deel dat ik laat zien in mijn lessen.
Ik kan er op een lagere school maar een kort fragment van gebruiken.
U krijgt het hele verhaal.
Maak aantekeningen en let op de stijl.
Als er vragen zijn hoor ik het wel.
Sorry.
Beroepsafwijking.

4 comments:

festina lente said...

Je geeft de les toch wel (ook) in unit geel hè?

Strangebrew said...

Twee groepen van dertig...zou goed kunnen!!! Anders krijgen ze van mij privéles, als ze dat leuk vinden dan...Ik bedoel...het is wel geschiedenis.

Anonymous said...

Hoi!
Toevallig zag ik vandaag ook een documentaire over WO2. Deze film wordt juist aan het eind interresanter. Het gaat voornamelijk over de samenwerking van de Sovjet-Unie en Europa met de nazi's. Zeer schokkend zal ik er gelijk maar even bij zeggen. Linkje: [url=www.wiseupjournal.com/?p=869]The Soviet Story[/url]
Onvoorstelbaar dat genocide, industrieel moorden, martelingen etc zo georganiseerd gebeurt met internationale afspraken.
Groeten, Koos

Strangebrew said...

Tot een week voor de oorlog ging Duitsland nog uit van een samenwerking met Engeland, om de nieuwe wereldorde in Europa te laten beginnen....Helaas niet echt geschikt om kinderen uit groep 6 mee nu al mee te confronteren. Ik ga het maar hebben over kinderen in oorlogstijd...maar dan de kinderen van "beide kanten".