Monday, May 18, 2009

Time in space...

Soms moet je op bepaalde dagen op drie plekken tegelijk kunnen zijn.
11 juli is er ook zo eentje.
Dan speelt NoMeansNo in Haarlem, TwoPinDin ergens in België en Meshuggah in Nijmegen.
Het wordt nu Meshuggah in Nijmegen op 11 juli, want die afspraak met vrienden én Kind 1 stond namelijk al.

Daarna kwamen al die leuke dingen er nog eens bij....
beetje frustrerend.
Daarentegen schept het wel weer gelegenheden om de andere twee bands in een andere leuke stad te zien: Hamburg? Diksmuide? Any excuse really to take off....!
Hoe dan ook, er zou gewoon meer scifi in mijn leven mogelijk moeten zijn, zoals teletijdmachines of handige vliegende schotels met parkeervergunning voor elke stad.
Dat is mij vroeger ook
beloofd, door series als Startrek, iedere keer als mij het magische jaar 2000 werd voorgespiegeld.
Maar zij hebben jammerlijk gefaald met deze voorspeliing, en ik wacht nog steeds op mijn holo-deck.

Lekker dubbel deze blog: veel gezever over of iedereen even rekening wil houden met mijn agenda die ik zelf toch vooral niet te vaak en te vroeg wil trekken...
Net zo goed als dat ik niet wil dat mensen me iets laten toezeggen voor over een paar maanden, had ik de data van de optredens namelijk allemaal graag eerder willen weten dan een paar maanden van tevoren pas.
Had ik nog kunnen kiezen, afwegen, onderhandelen, schipperen...en waarschijnlijk niet kunnen kiezen, dus het is misschien maar goed dat het
nu loopt zoals het loopt.
Dit is natuurlijk mijn lot, want wil ik al enigszins compromisloos en spontaan (kuch) door het leven kunnen huppelen, en pas op het laatste moment iets vast wil zetten, anderen willen dat recht waarschijnlijk ook voor zichzelf claimen.
Dus doen zij hun leuke dingen als ik al ergens anders leuke dingen ga doen, of ze gaan op vakantie als ik een feest wil geven, of ze willen vooral niet te ver vooruit plannen...
Kijk, daarom vind ik die mensen ook meestal zo leuk, "great minds think alike", maar handig is het natuurlijk niet.


Én er is nog iets op 11 juli!
Onze relatie wordt die dag volwassen, wat niet betekent dat we nu allebei op ons zelf gaan wonen, maar het is een belangrijk gegeven en wordt die dag natuurlijk ook gevierd.
En wellicht nog een keer met veel meer mensen als het zo uitkomt op een mooie zonnige dag later in de zomer....
als er überhaupt iemand in Nederland is rond die tijd.
Maar Kind 1 mag nu lekker mee op 11 juli en heeft zelfs al een ticket, Kind 2 wilde absoluut niet mee (te lang, te druk, te weinig vriendjes om mee te spelen, makkelijk zat....) dus mag lekker uit logeren...
En ik ga binnenkort mijn agenda en mijn kalender ritueel verbranden.
Bij penetrante brandlucht gelieve zich te vervoegen in onze tuin voor een straffe borrel om die krengen uit te zwaaien, als ze het huidige met het eeuwige verwisselen.

2 comments:

festina lente said...

Zo! En wanneer is die borrel? :)
Onze relatie is inmiddels ook al 3 jaar volwassen (op papier dan)...

Strangebrew said...

Datum moet nog geprikt, in dit soort gevallen is het nooit handig dat spontaan te doen, dan komt er niemand :), maar een borrel hier drinken mag je altijd!