Wednesday, January 13, 2010

So far so good...

Ok, even recapitulerend...
Balkenende 1: Beëdigd in 2002, bestaande uit CDA, VVD en LPF, gevallen na 87 dagen, nieuwe verkiezingen.
Balkenende 2:
Beëdigd in 2003, bestaande uit CDA, VVD en D66 (de PVDA had weliswaar fors gewonnen, maar er was volgens JP geen plek in de zandbak, dus ze mochten niet meespelen), alsnog gevallen in 2006, demissionair verder.
Balkenende 3: Beëdigd in 2006, bestaande uit CDA en VVD, valt nog datzelfde jaar, demissionair verder.
Balkenende 4: Beëdigd in 2007, bestaande uit CDA, PVDA en CU, kabinetscrisis in januari 2010 over eindrapportage inzake Irak, lijkt ook de eindstreep niet te halen, wordt vervolgd...
In other words, ongeacht de samenstelling van het kabinet onder deze premier, het heeft sinds 2002 nooit de hele vierjarige-rit uitgezeten.
Drie keer is normaal gesproken scheepsrecht, ook voor een regeringsleider, maar toch heeft deze premier altijd gelijk, want het is allemaal niet eerlijk, en komt hij iedere keer weer terug.
Het is nooit zijn schuld als er iets verkeerd gaat, zelfs nadat hij het hele land heeft opgeroepen toch vooral de stoep aan te vegen en hij daarbij zijn eigen oprit vergeet, weet hij nog zijn vrouw de schuld te geven van het niet vervullen van haar huishoudelijk plichten, ze heeft immers tijd genoeg, toch? (waarmee trouwens maar weer eens bewezen is dat het meestal
de vrouwen in dit land waren die de stoepjes veegden, maar omdat zij allemaal weer aan de slag moesten, participatie weet u, en dus ondertussen zelf ook een carrière hebben, gebeurt het gewoon niet meer zo vaak....dus).
Hoe dan ook, na 36 uur is er nog steeds geen brief, geen uitleg, geen standpunt, en de kamer zucht en wacht.
Hij is ofwel heel erg intelligent en sterk danwel heel erg bot en koppig.
The jury is still out on that one...

2 comments:

festina lente said...

Altijd slechte rapporten hè, blijft dus altijd zitten...

Strangebrew said...

Verhip, je hebt gelijk....dat zal het zijn!