Tuesday, April 20, 2010

Kafkaësk.

Niet alleen een beroemde dode schrijver, Kafka, ook de naam van een onderzoekskollektief.
Hun voornaamste hobby is op dit moment om onder meer nederlandse populisten door te lichten, mooi op tijd voor de verkiezingen geven ze acte de presence en zo hoort het.

Er zijn ondertussen nogal wat 'reserveonderdelen' op de meest beruchte verkiezingslijst terechtgekomen, dat is dan ook al met al een bijzonder fraaie lijst geworden, die joker met dat (nep)wapen is notabene een docent, go figure!...

Sommige zijn zo zeker van een zetel in juni dat ze er zelfs hun baan voor te grabbel hebben gegooid.
Niet gehinderd door enig besef van waarheidsgetrouwheid rommelt de partij zijn lijst bij elkaar.


Dan hebben we nu dus oa. mensen die een creatieve benadering hebben van hoe je een cv moet schrijven, een paar wapen-freaks, een alcoholist, een dierenliefhebber met een vrouwenprobleem, een in zijn jeugd extreem-rechtse hardliner, een voormalige binnenhuisarchitecte met leuke ideetjes voor het anders inrichten van gevangenissen (maar ik ben niet zeker of ze het over de kleurtjes had), en wat mensen die kamerlid als plan B gaan doen want eigenlijk willen ze liever doorbreken in de muziekindustrie.
De verkiezingen worden met al deze ruis op de lijn interessanter dan de vorige keer, en voor het eerst sinds jaren voel ik me weer genegen om het nauwgezet te volgen.
Ik kan niet wachten tot vrijdag, als dit geteisem haar definitieve programma gaat presenteren.
Het zou ondertussen toch tot de meeste mensen moeten doordringen dat deze Messias niet brengt wat hij belooft...

No comments: