Monday, July 05, 2010

Reclame is een creatief vak.

De PVV heeft, terwijl de rest van de partijen probeert iets te formeren, het uitgerangeerde CDA voor de vorm nog even om hulp gesmeekt om alsnog tot een rechtse coalitie te komen.
Iets wat waarschijnlijk niet gehonoreerd gaat worden, dus dan is de schuldvraag straks ook weer opgelost in het simplistische wereldbeeld van de PVV, waarin het uiteraard altijd de schuld van de anderen is.
Door de hittegolf, het voetbalgedoe en de dood van Kooistra was de
BV. PVV al weer een aantal dagen niet in het nieuws geweest, dat is slecht voor de inkomsten, dus doen ze vandaag hun best om daar snel iets aan te doen.
Een nieuwe klaagzang over de falende beveiliging moet de mensen er weer aan herinneren dat de wereld een hele gevaarlijke plek is, in ieder geval voor die mensen die bij de PVV werken, dat beveiliging duur is weet ook iedereen ( 2 miljoen euro per jaar en dat is exclusief de vijf raadsvergaderingen in Den Haag á
10.000 en 15.000 euro per keer, betaald door de belastingbetaler overheid), dus geeft allen gul voor als het bedrag straks zelf moet worden opgeschokt, het rekeningnummer staat naast het "partijprogramma"....
Flauwe gedachte misschien, maar misschien gaat niet al het geld dat ze ervoor claimen en krijgen naar de beveiliging, maar naar hun propagandafilms, de Engelse website, de talloze folders en posters en alles wat een bedrijf als de PVV nodig heeft om landelijk en internationaal in beeld te blijven, en met het beetje geld dat er dan over blijft koop je misschien ook wel niet zo'n hele goede beveiliging, maar dat is speculatie.
Mij bekruipt echter steeds meer het gevoel dat niemand het echt de moeite waard vindt om überhaupt te proberen het bedrijf van Wilders iets aan te doen, wat met zo'n lekke rugdekking immers geen probleem moet zijn.
Je moet kennelijk heel erg je best doen om ontdekt te worden als je persé de beveiliging van Geert wil kraken, uiteindelijk moet je nog zelf iemand bellen dat het gelukt is...
Het slechte nieuws voor de PVV is dan ook niet dat één van neerlands' meest populaire politici misschien wel gevaar zou kunnen lopen, maar dat ze niet meer als een potentieel incident in de maak gelden, dus het is een kwestie van tijd voordat iemand zich gaat afvragen waarom je ze nog voor zo veel geld elke dag laat beveiligen.

Als de wereld niet meer eng is, al die gevaarlijke terroristen die klaar staan om de stem van Henk en Ingrid te liquideren er uiteindelijk helemaal niet zijn, waarom zou iemand straks nog op de "partij" stemmen die van angst geld maakt, of dacht u nog steeds dat het echt om politiek gaat bij deze club?
Tijd om te gaan klagen handelen dus, reuring veroorzaken, omdat mensen anders door krijgen dat PVV-Kamerleden liever lui dan moe zijn, ze vertegenwoordigen immers alle slecht geïnformeerde bange mensen die met wat meer kennis straks misschien niet bang meer zijn, en in dat geval raken de strenge vrienden van het volk hun positie in Den Haag kwijt.
En loopt de frontman van de PVV over een paar jaar, met een Securicor- jasje, iemand anders zijn bedrijf te bewaken.
Met zo'n hele grote zaklamp.
Is ook mooi werk...

No comments: