Tuesday, March 08, 2011

Excellent.

Misschien kan iemand me vertellen wat dat is, een excellente docent.
Het moet wel een heel bijzondere persoon zijn.
Iemand die op school slaapt misschien.
Niet overdag natuurlijk, want dan is zo'n docent overal inzetbaar, zegt nooit nee, gaat mee met alle excursies, neemt alle lessen over van zieke collega's, doet de boekhouding van de jaarvereniging, kan altijd alles vinden dat kwijt is, repareert zelf wel even de dvd-speler of het smartboard als het stuk is, kan met alle leerlingen en hun ouders door één deur, hoeft nooit iets op te zoeken op wikipedia, heeft alle proefwerken de dag erna al nagekeken...
Geliefd bij iedereen, nooit ziek.
Wat is een excellente docent?
En wat is dan een gewone docent?
Of een ronduit beroerde?
Natuurlijk ben ik in deze optimistische en innoverende discussie de azijnpisser, omdat ik opeens een heleboel potentiële excellente docenten om me heen zie , die straks keihard met hun ellebogen gaan werken om hun bonus binnen te halen.
Hoe ze dat gaan doen ligt aan hoe hoog de lat word gelegd door...door wie eigenlijk?
Het werk word straks weer interessant en spannend gemaakt, ik zal het weer met plezier en passie gaan doen (maar volgens mij doen we dat al...), het is in ieder geval gedaan met de saaie niet originele en niet excellente reut van gewoon goed les geven.
"Zo spannend, ik plas bijna in mijn broek" zou mijn lief droog zeggen.

2 comments:

Festina Lente said...

Op de een of andere manier trekt me dat helemaal niet: les krijgen van een excellente docent! Zo'n carrièrebitch of zo. Bah!

Strangebrew said...

Ik zou dat wel kunnen, als ik het zou willen....:)