Wednesday, January 27, 2016

Ik geloof niet in graancirkels...

....maar wel in oogsten wat ik zaai. En daarmee is meteen de bodem van mijn spiritualiteit bereikt. Ik geloof ook niet in astrologie, maar lees er wel eens wat over. Ik ben nu eens niet kwaad of gefrustreerd. Gewoon nieuwsgierig. Volgens de kalender is mijn sterrenbeeld Waterman. Met als element lucht. Een lucht-teken. Het teken van communicatie, samenwerking, wind, verbinding en beweging. Ok. Dat klinkt wazig.
Andere woorden die veel vallen zijn origineel, vrijheidlievend, rebels, democratisch, wetenschappelijk, afstandelijk, onbevooroordeeld, koel, anti-autoritair, intellectueel, onvoorspelbaar. Waterman is volgens astrologen het teken van onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid.
Mensen met dit teken werpen oude waarden omver zodat er ruimte komt voor iets nieuws. Voor Watermannen zouden alle mensen gelijk kunnen zijn en hebben alle mensen dezelfde rechten en plichten. De waterman heeft volgens astrologen meer interesse in de samenleving en onze gezamenlijke toekomst, dan in zaken van persoonlijke aard. Geld is voor een Waterman-mens vaak iets wat zo'n beetje op de laatste plaats komt. Veel belangrijker is bijvoorbeeld uitdaging. Betekenis geven aan je omgeving. Watermannen leven bij ideeën en hebben behoefte zich daaraan met hart en ziel te kunnen wijden. Watermannen bezitten naar verluidt een groot abstractievermogen en neigen ernaar de dingen van een afstandje te bekijken.
Waterman is een intellectueel teken. Een Waterman kan zowel onvoorspelbaar als geniaal zijn. Een Waterman heeft doorgaans een feilloze intuïtie. Maar leeft ook vaak in zijn of haar hoofd, is erg rationeel. Dat zijn allemaal best goede dingen, wie wil dit niet over zichzelf horen... Mensen die in dit teken geboren worden staan bekend als sociaal, luchtig en makkelijker te benaderen dan anderen. Mensen met dit sterrenbeeld denken sneller dan ze kunnen praten (of tikken), wat wel eens voor verwarring zorgt in hun omgeving. Dit laatste kan ik bevestigen.
Er zit van alles gekoppeld aan dit sterrenbeeld. Er zijn bijvoorbeeld drie sterren in Aquarius die geluk brengen. Hun namen zijn Sadalmelik, Sadalsuud en Sadalachbia. Ze worden ook “de gelukkige van de koning” , “de gelukkigste onder de gelukkigen” en “de geluks-ster van de verboden dingen” genoemd. Dat laatste intrigeert me, wat zou dat moeten betekenen...?

Het seizoen van de Waterman is de winter. Sneeuw en ijs, maar ook rust, want de natuur slaapt al vanaf november. In de eerste maanden van het jaar vierden de oude kelten Imbolc, een lentefeest. De romeinen vierden het ook, zij noemden het Lupercalia. In deze tijd keert de zon terug. De dagen worden langer, en de vogels fluiten harder. De natuur ontwaakt...
Zou ik in een indianenstam geboren zijn, was mijn totemdier een Otter. Die houdt van water. En heeft een totemplant: de varen. Altijd groen, groeiend op schaduwrijke, koele plekken. De indianen maakten van varens medicijnen die gebruikt werden bij ademhalingsproblemen. Hey! Lucht! En dat is niet eens verzonnen door iemand in ons Avondland.
Andere watermannen zijn Wolfgang Amadeus Mozart (een componist), Abraham Lincoln (een president), James Dean (een acteur), Thomas Edison (een wetenschapper), Christian Dior (een ontwerper), Lord Byron (een schrijver), Edouard Manet (een schrijver), Virginia Woolf (nog een schrijver), Lewis Carrol (en nog een schrijver), Franklin D Roosevelt (nog een president), Franz Schubert (nog een componist), James Joyce (een boel schrijvers), Alice Cooper (een rockster), Jules Verne (yep, schrijver), Rabelais (een dichter, maar dat is natuurlijk ook een soort van schrijver), Charles Darwin (een wetenschapper), Ramakrishna (filosoof), Eva Braun (de vrouw van een dictator), Queen Anne (de koningin van Engeland in de zeventiende eeuw), Bob Marley (een zanger), Yoko Ono ( laten we zeggen een kunstenares) en David Lynch (een regiseur). En ik. En alle andere watermannen.
So there. Vleiende woorden, voor wie er in kan en wil geloven dus.

No comments: