Tuesday, April 05, 2005

Sede vacante 2

Over complottheorieen, onder meer aansluitend op de les van vandaag:
De 88 kardinalen hebben de papieren gelezen die de paus heeft nagelaten. Er staat in dat hij wil worden bijgezet in de crypte van de Sint Pieter, op de plek waar eerder Paus Johannes de 23ste lag. Het Vaticaan maakte ook bekend dat de paus niet is gebalsemd.

Ze hadden toch gezegd dat hij niks had achter gelaten?
En waar is Johannes nu dan, hebben ze die even ernaast gelegd?
(Edit: die is nu zalig en ligt boven...)
De Turkse man schoot de paus op het Sint Pietersplein neer op 13 mei 1981. De paus raakte zwaar gewond. Agca zei dat hij had gehandeld in opdracht van de Bulgaarse geheime dienst, maar de paus heeft die theorie afgewezen. Later stelde Agca ook dat hij 'hulp uit het Vaticaan' had gehad bij zijn daad.
Die man heeft gevraagd of hij naar de begrafenis mag komen...Zou het?
Dacht de paus dan trouwens ook dat het Vaticaan van hem af wilde?
The Vatican might be ready to cut ties with Taiwan in order to establish diplomatic relations with China, a senior Hong Kong bishop has said.
Nou, ja, eh...bedankt...maar de mensen in Taiwan dan?
Voorzover bekend werden in China in 2003 in totaal 726 mensen terechtgesteld, maar mogelijk ligt het aantal jaarlijkse terechtstellingen rond de tienduizend.
Bedankt dus.

Eenderde van de ondervraagden vindt dat de weermensen in de diverse media te veel aandacht besteden aan het weer dat al geweest is.
Het heeft er niks mee te maken, maar ik ben het hier helemaal mee eens...het weer van vandaag had ik zelf ook al ervaren.
Of met andere woorden, ik geloof het voorlopig verder wel met het nieuwe pontificaat.

No comments: