Friday, September 09, 2005

Humaan...?

Ik zie geen rechtvaardiging in het uitzetten van een net niet meer minderjarige naar een vreemd land.
We doen dat niet met lastpakken die hier geboren zijn, maar kennelijk wel met jongeren die iets zinvols kunnen bijdragen aan onze samenleving.
Waar is het gelijk in deze?
Op welke manier is dat goed voor ons land?
Maken de mensen achter deze beslissing zichzelf wijs dat het uiteindelijk misschien zelfs goed is voor de uitgezette, omdat deze zo leert om voor zichzelf te zorgen?
Wie kan mij uitleggen wat hier nu de meerwaarde van is.
Waar dit over gaat?
Quotes uit de Gelderlander:
NIJMEGEN - Dinsdag redde hij nog min of meer het leven van Lars Beugeling. Gistermiddag werd de held echter door zeven rechercheurs afgevoerd, in de boeien. Asielzoeker Tresor Kalemba hoort niet in Nederland, blijkbaar.
Tresor werd in mei van dit jaar achttien en verloor daardoor zijn beschermde status als minderjarige asielzoeker. De jongen werd ooit in Congo geboren maar kwam op zijn zesde naar Nederland, met zijn stiefouders. Die moesten enige tijd geleden het land al uit, maar verdwenen uit het asielzoekerscentrum en lieten Tresor achter. Nu hij achttien is, heeft hij geen bescherming meer en kan dus ieder moment het land uitgezet worden.
http://tinyurl.com/b4pvv
(eenmalig registreren Gelderlander online)
Ondertussen is hij weer vrij, maar hij is niet zeker van zijn verblijf hier.
Alle akties die er voor hem georganiseerd worden lijken te verdwijnen in een diep gat, ik heb niet de indruk dat ons "humane uitzettingsbeleid" er aanzienlijk door beinvloed wordt.
Daarom heb ik besloten om me aan te melden voor een nieuw land.
Er moet nog het een en ander beter georganiseerd worden in dat land.
Het is bovendien een virtuele migratie, bij voorlopig gebrek aan een daadwerkelijk stuk van deze planeet, maar het is een begin.
Vanaf nu heb ik, zij het escapistisch, een alternatief voor dit gedrocht van een zogenaamd beschaafd land.

http://www.citizensrequired.com/unit/site/index.shtml

2 comments:

Moniekie said...

Ik ga mee. het is me eindelijk gelukt een authentiek autochtoon exemplaar van school te trappen, die echt niets, maar dan ook niets positief heeft laten zien de afgelopen drie jaar. Hangt nu rond school en terroriseert anderen. Heel fijn. Terwijl de leuke Marokkanen die ik in mijn afdeling heb, met de nek woren aangekeken door een groot deel van hun omgeving zonder reden. Moedeloos word je ervan.

Strangebrew said...

We moeten in Lovely alleen nog even het veel te grote leger en de verplichte "draag-roze-op-dinsdag" afschaffen, maar dan heb je ook wat!