Het zijn er dus gewoon twee.
"This was the Big One and nobody was able to meet the challenge."
Taal is een krachtig medium.
Dit is een voorbeeld van resilience.
We hebben een opdonder gehad, maar het is een uitdaging en die kun je oppakken of niet.
Ik weet nu ook waarom die houding me zo verwarde.
Ik wantrouw het.
Het blijkt een luxe-artikel.
Het zijn namelijk vooral de mensen die daar niet meer zijn, op een enkele uitzondering na, die zo dapper in de camera zeggen dat de mouwen opgestroopt moeten worden.
Wat nu nog in New Orleans zit, zijn de mensen die geen opties meer hebben.
En wellicht al niet veel opties hadden hiervoor.
Ik ben ongetwijfeld niet de enige die daar voornamelijk gekleurde mensen ziet zitten op de stoep.
burgemeesster Nagin van New Orleans
http://www.cnn.com/2005/US/09/02/katrina.nagin/index.html
En ze zijn kwaad, heel erg kwaad.
Gevaarlijk kwaad, en ik kan het nog begrijpen ook...
Als ze al de illusie hadden dat ze zich aardig wisten te redden in het Amerika van Bush, nu weten ze definitief hoe laag in de pyramide ze zitten.
Hoe onverschillig de overheid tegenover hen staat.
En dus haar prioriteiten op een andere plek had neergelegd.
In hun eigen golfstaat is het niet eens mogelijk om na een kleine week een bus of voldoende voedsel op de goede plek te krijgen.
De nationale garde houdt zich alleen bezig met criminaliteitsbestrijding, want het leger zit aan de andere kant van de wereld...
Een golfstaatje in het midden-oosten schaken verloopt daarentegen heel soepel, binnen een dag op alle cruciale plekken voedsel en materieel voor je troepen, ook tijdens zware zandstormen.
Het geld om de Louisiana-delta-werken in staat van paraatheid te houden was omgeleid naar Irak.
Zelfs de journalisten ter plekke, deze keer niet embedded, kunnen hun emoties niet meer controleren.
Tijdens 9-11 was dat ook moeilijk, maar toen was iedereen zo geschokt en woedend dat dit de motor werd achter hun strijdbaarheid.
Nu is het natuurgeweld, iets dat ze zagen aankomen en waarover de overheid altijd beweerd had, dat ze hiertegen beschermd waren.
Terwijl de achterdocht die men had over deze bewering nu gerechtvaardigd gebleken is, want de dijken waren niet stevig genoeg, men wist het, maar er werd keihard over gelogen.
Ze zien allerlei politici die elkaar op de schouders kloppen voor uitgesproken medeleven.
Maar niemand haalt die mevrouw weg die al drie dagen dood op de stoep in haar rolstoel zit.
Of de andere doden die nu steeds meer in beeld komen.
En vanaf de redactie worden ze via hun oortje teruggefloten als ze te openlijk gefrustreerd raken, en horen ze dat er even overgeschakeld moet worden naar nieuws uit het noorden van Irak.
Nee, niet het drama op de brug in Baghdad, maar een grensincident waar amerikaanse soldaten bij betrokken zijn...de Fox-news-strategie...
Twee Amerikas.
Het ene heeft resilience, het andere realiteit.
http://mgno.com/
2 comments:
Ha Marion,
Wij hadden het er ook al over hier, de mensen daar zijn zo vreselijk BOOS.. Ik vind het een verbluffende reactie en die boosheid heeft weer een reactie tot gevolg waarmee ze hun eigen glazen in gooien: ipv elkaar te helpen slaan ze elkaar de hersens in. Ik heb nog nauwelijks enige 'verbroedering' gezien. Het zal er vast wel zijn op plekken maar het lijkt wel of dat de incidenten zijn.
Een zelf uitgeroepen 'beschaafde natie' kan die beschaving blijkbaar in 1 dag laten vallen.
Bush heeft het ook moeilijk, wie moet hij nu de schuld geven?? Welke zondebok is er nu aan te wijzen?? De bevolking weet het wel... Die orkaan, daar kan niemand iets aan doen, maar dan richt je je woede gewoon op de overheid (die het idd ernstig laat afweten lijkt het)
Ik vraag me af of hier in Europa het zelfde zou gebeuren.. Ik denk het niet. Mensen zullen misschien de winkels plunderen, logisch als je geen voedsel krijgt, maar elkaar verkrachten, beroven en bedreigen terwijl je allemaal in het zelfde schuitje zit?? Ik hoop het toch niet zeg..
Lang leve het liberale stelsel!! Werkt goed meneer Bush die houding: ieder voor zich.... Misschien had iets van een sociale zekerheid of betrokkenheid bij je bevolking in het verleden op dit moment de chaos kunnen beperken. Ik weet het niet, maar ik vrees voor de toekomst van ons eigen land met de huidige regering. God verhoedde dat er hier een orkaan over waait....
Hey!, hallo Sonnie!
Ik heb inderdaad het idee dat de tegenstellingen tussen arm en rijk hier in het noordwesten van Europa niet zo achterlijk groot zijn, toch een net iets beter vangnet...al helemaal in ons land, en dat daar een stuk van het probleem van de VS ligt.
En ook al is Srebrenica natuurlijk ook geen picknick geweest, ik ben vaak toch best wel teveden met de plek waar ik toevallig woon op dit continent...ook al is ons kabinet geen goed omen.
Ik weet niet wat er gebeurt in ons land in zo'n situatie...de schaal waarop dit zich afspeelt is zo on-nederlands groot...ik kan me er niets bij voorstellen, iedereen in een stadion en in de winkels politieagenten die schoenen uitzoeken...
Post a Comment