Monday, February 13, 2006

Drie.

In de oudheid was het getal drie het symbool voor perfectie.
"Omne trinium perfectum"...
Drie volmaakte dingen in Engeland...

Drie goede dingen uit Belgie...

Drie vreemde dingen uit zee...

Waarom schrijf ik dit?
Liever dit dan maar in plaats van een veel te lang saai stuk over vandaag.
Vandaag was "drie" namelijk voornamelijk drie keer pech.
Auto heel erg stuk, bye bye vakantiegeld...
Ikzelf heel erg stuk, pas op de plaats tot ik weer kan lopen...
En mijn huis/werk/sleutels zitten nog in de auto en die staat...jawel, in die garage zes kilometer hiervandaan...
Het is vandaag trouwens weer de dertiende.

8 comments:

Sonnie said...

Wist je trouwens dat Beachy Head de populairste plek is in GB om zelfmoord te plegen?? De plaatselijke rediingswerkers hebben er zelfs aangepast materiaal voor ontwikkeld en er staat een telefooncel bij die ene bushalte aldaar (gemakkelijk te bereiken vanuit London), waar je gratis naar een hulplijn kan bellen...

Geloof dat er 1 á 2x per week iemand springt, al dan niet met 'succes'

Sometimes the truth is stranger than fiction...

Strangebrew said...

Maar "The main reason for Beachy Head's popularity is the wonderful panoramic view which can be seen from the cliff top..." en daar lijkt iedereen het liever op te houden, begrijpelijk...Ik heb wel eens zo'n oefening met dat materiaal daar gezien, daar was de hele streek voor uitgelopen...het was een macaber idee, de reden voor die training, maar wel fascinerend om naar te kijken.

Sonnie said...

Ja, in de docu die ik er over heb gezien (geloof nu zo'n 3 jaar geleden een keer op ned.3) zag je ook beelden van springers en zo.. De meeste takelen ze halflevend omhoog, vraag me af of je zo iets wel wílt overleven..

Strangebrew said...

Dokwerk bij de VPRO? Ik heb ook een docu gezien over een engelse musicus ooit bij de BBC. Per jaar springen er tussen 20 en 30 mensen naar beneden, met succes... De kroeg een paar honderd meter verderop heet in de volksmond The Last Stop, in het echt natuurlijk niet. Het is een hele fijne kroeg, maar ik zat er dan ook voor mijn plezier en niet om er nog eentje te drinken en dan "de bus te nemen"...
http://www.eastbourne.org/tourism/beachyhead/images/beachy_head_pub.jpg

Sonnie said...

Zou best kunnen dat dat van Dokwerk was ja.. Was wel een mooie docu en erg facinerend vond ik, wilde er meteen een keer naar toe (ook omdat de plaatjes zo mooi waren hoor! ;))
Misschien deze zomer op de terugweg vanuit Cornwall... Ben wel benieuwd naar The last stop hehe

Strangebrew said...

Gaan jullie echt naar Cornwall? Wat gaaf!
Ik weet een heel goed B&B in Penzance!, en van daaruit kun je in een kwartier wandelen naar Newlyn en "Mowsel"...mooi!

Sonnie said...

Jep, we gaan ruim 2 weken, met de tent. Heerlijk wandelen en zo ;)
Ik heb een aantal campings op het oog aan de 'surfers coast', maar niets staat nog vast verder. Wel dat ik iig graag een van de Moors wil bewandelen en ik moet van mijn vader naar het Eden-project. Ook Lands End moet ik zien, zo ver ben ik nog niet eerder geweest (verst westelijk was Looe, bij Plymouth)

Ik het er onwijs veel zin in iig!!!

Strangebrew said...

Eden is zeker de moeite waard! Lands End is ...interessant...:)! Een kruising tussen een natuurwonder en Valkenburg...dikke pret! Ik wens jullie in ieder geval al vast heel veel (voor)plezier! Moet lukken! Cornwall staat ook zeer hoog op mijn favo-lijst! Maar dat had je vast al begrepen ;).