Tuesday, April 22, 2008

Sober.

De kinderopvang is te uitgebreid namelijk, er wordt te veel vergoed, het kan allemaal goedkoper, dus mensen moeten er zelf maar weer voor gaan betalen.
Nee, ik klaag niet, het is een constatering.
Als ik zou klagen, dan zijn er zowaar mensen die me graag vertellen dat ik dan maar geen kinderen had moeten krijgen.
Ik ga nooit in discussie met die mensen, want dat win ik toch niet.
Maar ik heb wel even mijn wenkbrauwen opgetrokken toen ik hoorde dat de opvang weer duurder gaat worden als het aan dit kabinet ligt.
Versoberen die hap, want het is te duur.
Ditzelfde kabinet dat een paar maanden geleden nog heeft gepleit voor meer opvangmogelijkheden.
Daar waren goede redenen voor.

Ik werd maar liefst vierdubbel aangesproken op mijn verantwoordelijkheid en intrinsieke motivatie om Nederland boven water te houden, maatschappelijk en economisch.
En ik doe mijn best, ik kan niet anders zeggen.
Ik ben een vrouw die vooral niet thuis moet blijven zitten, maar moet gaan werken om de economische groei niet te stuiten, dus dat doe ik.
Ik ben een baarmachine die voor gemiddeld 2.7 kinderen moet zorgen om de 'Grijze Golf' te bedwingen, en ik zit al op 2,0.
Ik ben ook nog docent die vooral niet uit het onderwijs moet stappen, omdat het daar al allemaal tegenzit, en voorlopig blijf ik dus nog maar even hangen.
En ik draag tevens eigenhandig zorg voor het terugdringen van terreurdreiging in dit land als ik de overheidscampagnes moet geloven, en voor die gebakken lucht doe ik niet eens moeite.
Ik ben zo goed bezig, ik ben er gewoon moe van...
UPDATE:
Het is voorlopig weer in de luwte gelegd.

No comments: