Friday, June 11, 2010

WK-koorts 2

Een reactie van een leerling uit de krant die ik u niet wil onthouden en daarmee is voor mij de kous af:
"Okee, dit bericht slaat echt nergens op! Ten eerste: de poorten zaten niet dicht om ons binnen te houden, maar om leerlingen van andere scholen te voorkomen het schoolterrein op te komen. Er gingen namelijk geruchten dat er leerlingen van oa montessori en ssgn naar het cc zouden komen, om alleen maar rellen te trappen en de boel op te jutten. Om deze reden heeft de school besloten de hekken te sluiten, wat ik zelf eigenlijk best fijn vond! Als allerlei mensen het schoolterrein op waren gegaan, was dit waarschijnlijk echt uit de hand gelopen. En wat hebben die andere leerlingen bij ons op school te zoeken? En dan dit: "Op dit moment is nog niet bekend hoe het er binnen in de school aan toe gaat. Twee verslaggevers van de Gelderlander werden van het schoolterrein verwijderd." Over hoe het er binnen in de school aan toe ging: er was helemaal niks aan de hand! de lessen zijn gewoon doorgegaan, er is niks verstoord, binnen was er helemaal niks van te merken! En waarom zou er binnen in school wat gebeuren? We hebben op meerdere manieren geprobeerd ervoor te zorgen dat we de wedstrijd via een scherm of iets dergelijks konden volgen (oa handtekeningenactie, brieven, gesprekken met de directrice en afdelingsleiders, staken) en het heeft nou eenmaal niet gewerkt.
En natuurlijk worden die verslaggevers van het schoolterrein verwijderd! Wat hebben zij daar te zoeken? Helemaal niks! dit is iets tussen de leerlingen en de directie, daar heeft de pers niks mee te maken! Verder ben ik van mening dat er door de pers veel te veel aandacht aan besteed wordt. Okee, donderdag is de staking een beetje uit de hand gelopen. Maar eigenlijk viel het heel erg mee, in de media wordt het zwaar overdreven. We worden afgeschilderd als een of andere relschoppers, terwijl het grootste deel van de leerlingen zich heel netjes heeft gedragen.
Ik vond het, vooral in het begin, eigenlijk best gezellig! het gaf echt een saamhorigheisgevoel om daar met z'n allen te staan, en voetballiederen te zingen. Ons doel was helemaal niet om de hele dag vrij te krijgen, zoals dat uit de media lijkt. Het enige wat we wilden, is dat de wedstrijd via een scherm ofzo te volgen was. Dat we terwijl we aan het project werken de tussenstand mee kunnen krijgen. Daar had de school best een oplossing voor kunnen bedenken. Ze zouden bijvoorbeeld, als er echt niet via de tv kan, het radioverslag via de intercom af kunnen spelen.
En mensen die hierop als commentaar geven dat leerlingen daardoor niet meer aan het project werken, en alleen maar op het radioverslag letten: het is een 3-daags project, dus die 90 minuten kan je best missen. En als je het dan niet af krijgt is dat gewoon je eigen schuld! Het cijfer best vaak mee, dus iedereen zal toch zijn/haar best doen een goed cijfer te halen. En dan nog een bericht aan de Gelderlander: pas voortaan op wat je publiceert. Zorg er in ieder geval voor dat de gegevens die je in een artikel zet kloppen, en ga het niet zitten overdrijven. Het is duidelijk komkommertijd, mensen zijn op zoek naar sensatie.
Hardstikke leuk dat er aandacht aan besteed wordt, maar laat ons voortaan gewoon met rust. Deze publiciteit heeft alleen maar voor problemen gezorgd.
mvg, leerling van het Canisius College 12-06-2010 | 00:48

Waarvan akte.

No comments: