Monday, February 14, 2011

Valentijnsdag.

Luxeprobleem.
Ik ben voorzien van een erg leuk persoon om oud mee te worden.
In China (waar ik ooit nog eens naar toe zou willen, al was het alleen maar om foto's te maken op de plaatselijke voedselmarkt en daarna door te reizen naar het Lentefestival in Japan) ligt dat anders.
Daar is een groot tekort aan huwelijkspartners, je zou kunnen stellen eigen schuld dikke bult maar de heren voelen inmiddels de druk die hun ouders veroorzaken.

Ouders die daarbovenop destijds besloten dat één kind dan toch op z'n minst een jongetje moest zijn, hebben jarenlang hun 'golden boy' in de watten gelegd, verzorgd en gepamperd.
Maar nu beginnen de moeders van China te 'sippen' dat ze geen kleinkinderen hebben.
En hun prachtige jongens schieten hopeloos over, want de meiden zijn in de minderheid, allemaal even zelfstandig, goed opgeleid, bemiddeld en door de sterke economische groei helemaal niet zo wanhopig meer om te trouwen.
Om te trouwen is tegenwoordig een andere reden nodig dan zekerheid en die redenen zien ze niet bij de jongens van China, die ze beschouwen als verwende luie lapzwansen, moederskindjes...
Moeders zijn nu voor hun zonen massaal op zoek naar bruiden, naar schoondochters.
Als ik een jonge vrouw was in China wist ik het ook wel; een man die zijn moeder naar voren schuift om voor hem te bemiddelen kan nooit de man van mijn dromen zijn...
En als er al jonge hippe Chinese mannen zijn die hun uiterste best doen om een dame voor zich te winnen, stuiten ze eigenlijk alleen nog maar op 'queen-bees' die inmiddels wel weten hoe zeldzaam ze zijn.

Zeldzaamheid is bij lange na geen garantie voor volmaaktheid, maar toch; die meiden maken stevig de dienst uit.
Om in hun gezelschap te vertoeven kost dus nogal wat, want een dame betaalt nooit zelf, ook niet voor de parkeermeter, en elke fout wordt onmiddellijk afgestraft, er is immers een landvol en geen handvol, dus waarom niet meteen gaan voor absolute perfectie?
Ik heb bijna medelijden met alle mannen in China op deze Valentijnsdag.
Bijna.

No comments: