Saturday, December 22, 2012

ik weet het...en doe het toch.

Het is keiharde marketing over de rug van kleine baby's.
Het is een manier om wat mensen te redden en hun leven net zo lang te rekken tot ze merken dat het leven zinloos kan zijn.
Het is crisis en mensen in eigen land hebben het tenslotte ook zwaar.
Er blijft veel te veel hangen aan de strijkstok van de directie.
En waarom zouden we alleen met de kerst iets doen voor de zielige kindertjes in Afrika? Omdat we zelf keihard op zoek zijn naar dat pure kerstgevoel uit onze jeugd, dat gevoel dat nooit meer terugkomt en we alleen maar op kunnen roepen met dit soort acties en veel lampjes en slappe films?
Dat is wat ik te horen kreeg de laatste dagen en nog wel meer ook....
De crisis en haar predikers hebben ons niet alleen financieel geraakt, maar ook mentaal. 
Compassie is kennelijk een luxeproduct geworden dat we ons alleen nog maar aanmeten als we er geld voor hebben, cynisme kost namelijk helemaal niets.
Dus doe ik het toch.
Omdat elk leven er één is.
Omdat het domweg niet aan ons is om te bepalen wiens leven zinvol is of niet. Omdat wij vanaf hier nooit kunnen en mogen beoordelen of iemand aan de andere kant van de wereld zijn of haar leven waard vindt om te leven of niet. Omdat iedereen die geboren wordt de potentie heeft om de wereld een mooiere plek te maken.  Omdat voor een beter functionerende en minder vergrijsde wereld straks gewoon iedereen nodig is, ook hier, voor elkaar kiezen is altijd en overal legitiem.
Daarom doe ik het toch! 


 

 

No comments: