Friday, August 28, 2015

Völlig durchgeknallt...

Als je nog klein bent is de wereld één grote bloementuin met regenboogpony's die suikerspinnen poepen. Totdat je gaat nadenken over dingen of moet uitleggen waarom...
Ik vond het al lastig om te beseffen dat we met alle landen een gezamenlijk kernwapenarsenaal hebben waarmee we de wereld verschillende keren kunnen vernietigen (....meer dan 1 keer dus....). Maar er is naar verluid daarnaast ook voor iedere wereldburger meer dan één kogel waarmee we elkaar gedegen en afdoende kunnen verlossen van dit aardse tranendal.....Daar werd ik hoe dan ook toch wel even stil van.  
Ik las in de krant vanochtend een recensie over een boek van de Britse onderzoeksjournalist en activist Iain Overton , met de titel : Gun baby Gun; A bloody journey into the world of the gun. Daarin onderzoekt hij de redenen waarom mensen wapens hebben (pain, pleasure, power and profit), en legt hij de holle verdedigingsfrases van de wapenlobby bloot, zoals oa de (no pun intended) bekende dooddoener ; "The only thing that can stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun....".
Maar ook maakt hij zich zorgen over de onmacht van alle anderen die de wapenlobby kennelijk geen strobreed in de weg kunnen leggen. Wanneer er alleen al gehint wordt op een regulering van wapenbezit waar dan ook is er al een stijging te zien in de verkoop.  3% van die wapens wereldwijd is in bezit van wetshandhavers zoals de politie, 23% in bezit van het leger en 74 % in het bezit van "gewone" burgers.


Ik heb er overigens geen.


No comments: